Nieuws

Dit is onze nieuwspagina. We zullen hier zo vaak mogelijk berichten plaatsen om u goed op de hoogte te houden van onze activiteiten.

20 januari 2020

Ons 1e project van 2020 koken voor Aavisie TV
https://www.youtube.com/watch?v=1mcYFlt0OJc

12 januari 2020

Wist u dat
- Backxpositief fotografie onze groepsfoto heeft gemaakt
- Anja lid is geworden
- Ons 1e project van dit jaar voor de vrijwilligers van Aavisie is komende week
- De Slingerbeurs Almelo op 17 april 2020 is...

Meer weergeven

3 januari 2020

 

Schilderworkshop. Het was een gezellige creatieve avond! Bedankt Sacco van Munster en De Slinger Almelo!

21 december 2019

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2020!
We hebben weer heerlijk en gezellig gegeten. Iedereen nam iets mee. Eerst even kort vergaderd. Dank Anja voor de prachtige tafel en locatie!

17 december 2019

 

Vrouwen van en voor Almelo biedt Almelo een helpende hand bij het inpakken van de boodschappen bij de Makelaar van Twente.
De boodschappen konden nog ingeleverd worden tot 18 december

aan het Weth. E. van Dronkelaarplein 27

 

1 oktober 2019#integratiediner

Stichting de Klup Twente bedankt voor de uitnodiging!
Het was een bijzondere avond!

 

Oktober 2019

Een leerzame en praktische workshop over de zorg voor onze darmen! Microbioom, vezels, water, peulvruchten en veel meer waren gespreksonderwerpen van deze avond.
Bedankt Margareth Roelvink, praktijk voor dieet- en voedingsadvies. En Slingerstadalmelo voor het mogelijk maken van deze interessante match!

Juli 2019

Het jaarlijkse "zomer etentje" was weer gezellig en lekker! Met lieve gastvrouw en barista Gonny!
Vrouwen van en voor Almelo wenst iedereen een hele fijne zomer!

 

Juni 2019

Vrouwen van en voor Almelo van begin tot eind bij SamenLoop voor Hoop Almelo afgelopen weekend. Indrukwekkend en veel mooie dingen beleefd. Helpende handen in de catering, bij de ceremonies, in de organisatie en nog veel meer.
Voor goed doel KWF Kankerbestrijding / Dutch Cancer Society en 20% van het opgehaalde bedrag ruim 16.000 euro blijft in Gemeente Almelo en gaat naar het Alma Inloopershuis.
#steentje hieraan kunnen bijdragen

 

Juni 2019; Kruidenworkshop van Margareth Roelvink, Diëtist

 

De leden Vereniging Vrouwen van en voor Almelo een interessante kruidenworkshop bijgewoond.
Tijdens deze avond passeerden veel bekende én onbekende (keuken-)kruiden de revue. Naast een kennistest van ons over deze planten ( we mochten voelen, proeven en ruiken) was er aandacht voor het gebruik ervan én voor de toepassing ervan in combinatie met andere kruiden. Ook het gebruik in gerechten kwam uitgebreid aan de orde....
Margareth wist ons te boeien met haar kennis over kruiden en haar nuchtere kijk op zaken, zoals hoe maak je het toepassen gemakkelijker? En hoe bespaar je tijd en energie in de verwerking van kruiden?
Ze schroomde niet om allerlei handige keukenhulpjes te tonen zodat het gebruik van kruiden in de keuken gemakkelijker wordt en je dit ook daadwerkelijk gaat doen! Want dat is wel het doel! Je kunt erg veel met kruiden en het draagt bij tot een gezondere levensstijl. De avond was té kort we hadden nog veel meer tips en weetjes willen horen. Misschien in een vervolg? Ook dank aan De Slinger Almelo!

Mei 2019

Tijdens een gezellige en actieve bijeenkomst bij De makelaar van Twente
nieuw lid Ineke verwelkomt en als gastspreker was Juliette Vrijhoeven projectleider van De Slinger Almelo aanwezig. Bedankt Juliette!

 

Maart 2019

Tijdens NLdoet op 16 maart 2019 helpen Vrouwen van en voor Almelo met 3 klussen in Gemeente Almelo, de rommelmarkt Voedselbank Almelo, schilderen bij @scoutsdeblauwereigers en koken voor IVN Almelo

 

 

Maart 2019

Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag 2019, gezellig en lekker gegeten bij Irish Pub & Restaurant The Shamrock te Almelo!
#internationalevrouwendag  #gezelliguitgaaninalmelo

 

28  Februari 2019

Met Marja Bussink van @kringloop Het gulle goed en Mirjam Pool van het bekende boek "Alle dagen schuld" werd het gisteravond een zeer boeiende en indrukwekkende bijeenkomst over armoede. We houden contact met deze dames. #versterken

 

Een heuse fotoshoot voor Vrouwen van en voor Almelo!
Backx Positief Schoolfotografie bedankt!
De Slinger Almelo 2018 bedankt! Tijdens de Slingerbeurs hebben we namelijk deze mooie match mogen maken.

16 Januari 2019

Een toast op een mooi 2019 tijdens een productieve en gezellige ledenvergadering!

September 2018

 

Vrouwen van en voor Almelo steken de handen uit de mouwen voor Stichting Almelo Parkstad! Het Egbert ten Cate plantsoen.

Almelo nog mooier!

 

Juli 2018

 

Samen gezorgd voor een gezellige en heerlijke avond. Wij wensen iedereen een hele fijne zomer!

juni 2018

 

Wij hebben een indrukwekkende presentatie bij Bolk Transport BV gehad! Match gemaakt door @vrouwenvanenvooralmelo op @deslingeralmelo.

Naast een rondleiding door het bedrijf wat op zich al indrukwekkend was kregen wij ook een uitgebreide bedrijfspresentatie. Bolk transporteert o.a. windmolens. Wat een voorbereidingen vinden er plaats voor een speciaal transport! 

juni 2018

 

In Gemeente Almelo komt iets moois boven water!  "Ons Centrum voor Elkaar in Haven Zuid. Tijdens een druk bezochte  Dag van de Bouw zijn dames van Vrouwen van en voor Almelo op uitnodiging van Beter Wonen als gastvrouwen aanwezig.

mei 2018

Een Leven zonder afval, op uitnodiging van IVN Almelo heeft Vrouwennetwerk Vrouwen van en voor Almelo een lezing bijgewoond. Zeer interessant. Omdenken, Emily-Jane had een omgekeerde piramide: beginnen bij weigering van plastic tasjes en dergelijke

Mei 2018

 

Ropa Run; Doorkomst Almelo verwelkomen van teams in Goede Doelenstraat tijdens Roparun Doorkomst Almelo. Vrouwen van en voor Almelo present!

 

Een gezellige en zinvolle bijeenkomst! Voormalig lid Yvonne Borgers was weer even in ons midden! En veel onderwerpen besproken. We waren dit keer te gast bij De Makelaar van Twente. https://www.demakelaarvantwente.nl/

Hartelijke dank

Mei 2018

Het was prachtig weer voor een wandeling door De Doorbraak! Een match van @Slingerstadalmelo tussen Waterschap Vechtstromen en @vrouwenvanenvooralmelo.

 

Bedankt Henk en gastvrij Nivonhuis Krikkenhaar!

April 2018

 

Breng schaapsherder Willem Dijkema van Landschap Overijssel en van de Almeloopers van de Roparun Doorkomst Almelo en @vrouwenvanenvooralmelo bij elkaar en je hebt een gezellige en informatieve bijeenkomst! Bedankt Willem!

 

Wij hebben in ruil voor deze presentatie onze diensten aangeboden om de lopers tijdens de @doorkomst Ropa Run Almelo te verwelkomen op 1e pinksterdag. 

April 2018

 

Vrouwen van en voor Almelo; zowel vrager als aanbieder tijdens @ Slingerstadalmelo!
Aanbieder: beurscrew
Vrager: mooie matches kunnen maken.
Het was een zeer geslaagde middag!

 

13 maart 2018

Vrouwen van en voor Almelo in gesprek met minister Hugo de Jonge! We mochten een mooie bijdrage leveren in de vorm van een pitch voor Gezond in de Stad tijdens een bijeenkomst van CDA Almelo in Wijkcentrum de Driehoek. Daarvoor een heerlijke Twentse maaltijd genuttigd van De Buurvrouw Almelo - Ossenkoppelerhoek. Krijgt de minister ook nog schoenen aangeboden

 

 

Vrouwen van en voor Almelo gaan aan de slag tijdens NLdoet voor meer biodiversiteit bij IVN Almelo in Gemeente Almelo!

 

Wij hebben insectenhotels gemaakt en de tuin opgeschoond bij het IVN Natuur- en Educatiehuis. Het resultaat mag er zijn.

 

 

Februari 2018

Stichting Present aanwezig tijdens onze bijeenkomst van februari. Benieuwd hoe we elkaar kunnen versterken. We delen veel overeenkomsten met elkaar!

 

8 maart 2018 Internationale Vrouwendag

Om dit te vieren hebben we in Hof 88 de voorstelling bezocht van ESTHER GROENENBERG - CAROLE KING - A NATURAL WOMAN. Hier zie je ons na de voorstelling tijdens een gezellige nazit mét Esther.

 

Januari 2018

Eindelijk, visitekaartjes voor het vrouwennetwerk.

 

 

Overdracht kascommissie van Sacha naar Nora.

 

Jaarafsluiting tijdens een gezellig kerstdiner 2017

Iedereen heeft haar steentje bijgedragen in de vorm van eten/drinken en versiering.

Een mooie gelegenheid om terug te blikken op het afgelopen jaar waarin we veel mooie dingen hebben beleefd.

 

 

 

Kerst in Beeklustpark Almelo

Vrouwen van en voor Almelo hebben de promotie-bus van Promotie Almelo bemand

tijdens de kerstmarkt in Beeklustpark te Almelo.   

 

18 oktober 2017 heeft de Rotary Almelo tijdens de ledenvergadering een presentatie verzorgd. Zij hebben laten zien hoe de Rotary Almelo is ontstaan en waar ze voor staan. Ook hebben we een beeld gekregen over welke projecten zij steunen.

Midsummer diner 2017

Juli 2017 HobNob

Vrouwen van en Voor Almelo ook aanwezig!

 

 

Op dinsdag 18 april 2017 hebben wij, dames van VV&VA (Vrouwen van en voor Almelo) een bezoek gebracht aan Food Connect. We werden zeer hartelijk ontvangen met koffie en thee. Na een presentatie in het café volgende een rondleiding door het bedrijf en uitleg van de diverse werkzaamheden. Wat een indrukwekkend bedrijf is Food Connect en wat gaan de mensen daar fantastisch met elkaar en de klanten om, een voorbeeld voor ondernemend Almelo! Na de kou van de koelcellen was het fijn weer terug te komen in het warme café waar een heerlijk bordje eten op ons stond te wachten. We mochten proeven van de nasi en hutspot, heerlijk!
Met een volle buik en een tas vol informatie sloten we een geslaagde middag af.

 

VV&VA zijn Supporter van Schoon Indie Almelo rondom Kalverstraatje e.o.

Tijdens de Landelijke-opschoondag 25 maart jl. hebben we vele zakken met zwerfafval gevuld. Daarna een heerlijk broodje van De Smaak Van.

 

15 maart 2017 Tijdens een bijeenkomst talentontwikkeling voor VV&VA.

 Wij stimuleren elkaars talenten! Er werd een presentatie gegeven door één van de dames zelf over talentontwikkeling.

Vrouwennetwerk Vrouwen van en voor Almelo aanwezig bij de rommelmarkt van de Voedselbank Almelo op 11 maart tijdens NLdoet 2017!

Vrouwennetwerk Vrouwen van en voor Almelo van start!

Op 5 oktober2016 kwam wethouder mw. Irene ten Seldam op bezoek bij het netwerk Vrouwen van en voor Almelo. In het kantoor van Almelo Promotion heeft zij een bijzondere openingshandeling verricht door de meegenomen linten/koorden van alle leden met elkaar te verbinden. 

Coen Mulder heeft er mooie foto’s van gemaakt zie: TwentseFotoSite. 

 

Lezing gegeven door mw. Irene ten Seldam

Irene ten Seldam vertelt hoe zij in de politiek terecht is gekomen en wat een ontzettend lange werkdagen ze maakt. Het was een boeiend gesprek waarin veel aspecten van de politiek en het ‘normale’ leven aan bod zijn gekomen.

We zijn nu officieel een vereniging!

Onze bestuursleden Petra Schumer, Eva Roos en Sasja Polder zijn 31 augustus jl. bij Notariskantoor Bolding te Almelo verschenen voor de ondertekening van de oprichtingsakte.

Bezoek aan Galerie Groeneveld

Op zaterdag 9 juli 2016 hebben we een bezoek gebracht aan Galerie Groeneveld. Dit was een match gemaakt op De SlingerbeursWe werden zeer hartelijk ontvangen met koffie en thee en kregen van de eigenaresse Marie-Louise Kersbergen uitleg. Daarna hebben we in alle vrijheid de beeldentuin maar ook de schilderijen en meubels bewonderd in de Galerie. Helaas deelde zij ook mee dat ze er mee gaat stoppen en dat de galerie begin september sluit.